Собственици на фотоволтаични електроцентрали затвориха днес в 9 часа главния път

...
Собственици на фотоволтаични електроцентрали затвориха днес в 9 часа главния път
Коментари Харесай

Собственици на фотоволтаични централи протестират срещу новата методика за определяне на цените на КЕВР

Собственици на фотоволтаични електроцентрали затвориха през днешния ден в 9 часа основния път София - Русе край Плевен на детелината до село Ясен. Блокадата на основния път продължи към 20 минути. Нямаше напрежение и конфликтни обстановки. Така те показаха своя митинг против новата Методика за установяване на цените на балансиращата електрическа сила, призната от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) и влезнала в действие от 1 май, оповестява кор. на Българска телеграфна агенция в Плевен Елина Кюркчиева.

" С тази методика ни убиват всички нас и всички до един. Разходите са ни доста по-големи от приходите, което значи, че е въпрос на време всички да затворим. Над 50 % от електрическата енергия към този момент идва от фотоволтаици и перки. Ако ние затворим, токът ще стане много по-скъп. Важно е ние да работим- даваме евтина електрическа енергия. Нека се промени методиката, дано не ни банкрутират. Много хора са заложили всичко и би трябвало да заплащат вноски към банки ", сподели пред медиите един от уредниците на митинга Велин Богданов.

Той добави, че участниците в днешния митинг са от цяла България. Сборният пункт е край Плевен, тъй като организацията е почнала отсам.

Протестиращите са безапелационни, че идващият митинг ще е пред КЕВР, в случай че не се промени методиката и не се възстановят парите за май месец. Според тях таксата за балансиране би трябвало да е не повече от 20 лева мегаватчас. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР